Kepada Hishammuddin Hussein dan Menteri-Menteri MELAYU:

KUASA ADALAH IBARAT SEBILAH PEDANG. JIKA IA SEKADAR DIGILAP, DIPERASAP, DISARUNGKAN DAN DIGANTUNG DI DINDING, BERAPA BANYAK PEDANG PUN YANG ADA, TIADA GUNANYA. TETAPI JIKA SEKALI SEKALA DIGUNAKAN, BIARPUN HANYA UNTUK MEMOTONG SEBIJI MANGGA, MAKA AKAN DIKETAHUILAH TAJAM TUMPULNYA.

Thursday, February 4, 2010

Rupa peliwat bertukar babi: Ibnu Abbas

Gambar dari blog dayak007.blogspot.com

Oooooo inikah tempat Anwar Ibrahim melepaskan nafsunya terhadap orang muda?

Jika kes pertama dulu tilam dibawa ke mahkamah selepas dirampas oleh polis ketika menyiasat dua unit pangsapuri yang dimiliki Bandaraya Development Corporation, anak syarikat kepada Magnum Corporation Bhd. Adakah kali ini tilam dan cadarnya akan dibawa ke mahkamah juga?

Lebai pun ikuti juga kisah Anwar ni. Seperti yang Lebai ketahui, malah pelajar-pelajar yang bersama Anwar masa di MCKK dulu pun ketahui, maka Lebai tidak terkejut tuduhan yang dihadapi oleh Anwar kali ini.

Meliwat ni salah dan haram dalam Islam.

Ada pun homoseksual atau liwat (melakukan hubungan jenis lelaki dengan lelaki) lebih-lebih lagi diharamkan. Si pelakunya diancam dengan seksaan yang pedih. Kaum Nabi Lut yang pernah melakukan perbuatan keji itu, bumi tempat mereka tinggal diterbalikkan Allah sebagai tanda kutukan dahsyat kepada mereka, di samping itu untuk menjadi iktibar kepada umat di kemudian hari. (Rujuk: Ayat 80 84 Surah al-A`raf, ayat 77 82 Surah Hud).

Liwat adalah satu perkataan yang berakar tunjang daripada kalimah Lut, iaitu nama seorang nabi yang diutuskan kepada satu bangsa. Nabi Lut ialah saudara sepupu kepada Nabi Ibrahim. Lut diutuskan kepada satu bangsa yang melakukan kemungkaran iaitu kalangan lelakinya lebih suka melakukan hubungan jenis sesama sendiri, manakala wanita juga melakukan hubungan jenis sesama perempuan. Kedatangan Lut adalah untuk membanteras maksiat yang nyata bertentangan dengan sifat tabii dan fitrah kejadian manusia.

Allah menceritakan hal kaum Lut ini dalam firmannya yang bermaksud: "Dan ingatlah kepada kisah Nabi Lut apabila ia berkata kepada kaumnya, adakah kamu tergamak melakukan perbuatan keji yang tidak pernah dilakukan oleh orang yang sebelum kamu? Sesungguhnya, kamu telah melakukan hubungan jenis sesama lelaki dan tidak melakukannya dengan perempuan, bahkan kamu adalah orang yang melampaui batas. Kaumnya menjawab sambil berkata:

"Usirlah Lut dan pengikutnya keluar dari kampung halaman kamu. Sesungguhnya, mereka kononnya manusia yang bersih. Maka, Allah selamatkan Lut dan keluarganya melainkan isterinya yang termasuk dalam golongan yang berlumuran dengan dosa. Dan Allah hujani mereka dengan hujan batu. Maka perhatikan kesudahan orang yang berdosa." - (Al-Akraf: 80-84).

Dalam firman lain yang bermaksud: "Apabila telah datang azab daripada kami, kami balikkan bumi kaum Nabi Lut yang atas ke bawah dan kami turunkan hujan batu yang tersangkut keras bertubi-tubi. Sebagai peringatan daripada Tuhanmu. Dan seksaan seperti itu akan terus menimpa orang zalim."- (Hud: 82-83).

Pastinya perbuatan homoseks dan lesbian kaum Lut ini akan berterusan sampai ke generasi kita hari ini kerana tiada kekuatan iman dan pendidikan yang kental mengenai ilmu agama. Dan inilah yang pernah dibimbangi oleh Nabi Muhammad lebih 1400 tahun lampau sebagaimana dalam sebuah hadis yang berbunyi: "Perkara yang paling aku bimbangi menimpa kamu semua ialah perbuatan kaum Lut. Sambil baginda melaknat orang melakukan perkara sedemikian."

Sabda Rasulullah yang bermaksud: "Empat golongan yang melalui pagi harinya dalam kemarahan Allah dan melalui petang harinya dalam kemurkaan Allah: Orang lelaki yang menyerupai wanita; orang perempuan yang menyerupai lelaki; orang yang melakukan hubungan jenis dengan binatang; orang yang melakukan liwat."

Baginda sekali lagi bersabda yang bermaksud: "Apabila lelaki menyetubuhi lelaki akan bergegarlah Arasy Tuhan kerana takutkan kemurkaan Allah. Langit pula hampir jatuh menghempap bumi, tetapi sempat dipegang penjurunya oleh malaikat sambil membaca Qul Huwallah sehingga reda kemurkaan Allah tadi."

Berkata Ibnu Abbas: "Sesungguhnya orang yang melakukan liwat apabila meninggal dunia nanti tanpa sempat bertaubat rupanya akan bertukar menjadi rupa seekor babi."REMINDER:

Any constructive criticism and comment that would contribute to fair, frank and informed discussion on this posting to help achieve our national objective will be most appreciated. We need to have more open exchange of ideas on this sensitive but important subject in the context of the national vision and security.

2 comments:

Anonymous said...

Usir lah Anuar dan rakan2 nya dari kampung halaman kamu.....(Makna nya kita usir lah PKR/DAP? PAS dari memerintah negeri kita di PRU 13 nanti ok??)

Anonymous said...

Perancangan DAP disebalik pembelaan Anwar oleh Karpal Singh ?